понедељак, 19. септембар 2011.

Pet važnih poslovnih lekcija

Ove lekcije ste vjerovatno već pročitali do sada. Jako su korisne. :-)

Prva poslovna lekcija

Dok je vozio auto, sveštenik kraj puta ugleda opaticu. Zaustavi se i ponudi joj prevoz, što ona i prihvati. Opatica uđe u auto, sjede i prekrsti noge, razgrnuvši tako svoju haljinu i otkrivši svoja koljena.
Sveštenik baci pogled i umalo ne izazove nesreću. Nakon što je ponovo preuzeo kontrolu nad vozilom, on potajno spusti svoju ruku na njeno koljeno. Opatica ga pogleda i reče: "Oče, zar se ne sjećate 129. Psalma?" On se trzne i duboko ispriča, pa skloni ruku.
Promijenivši brzinu, on međutim opet stavi ruku na njeno koljeno. Opatica mu opet reče: "Oče, zar se ne sjećate 129. Psalma?" I još jednom sveštenik joj se ispriča, rekavši: "Oprostite, sestro, ali tijelo je grešno."
Stigavši u ženski samostan, opatica izađe, uputivši mu značajan pogled i ode. A sveštenik stigavši u crkvu, požuri i uzme Bibliju i pogleda 129. Psalam. U njemu je pisalo: "Idi naprijed i traži, produži dalje i spoznat ćeš vrhunac slave."
Pouka: Ako nisi dobro informisan o poslu koji radiš, možeš propustiti sjajnu priliku.

Druga poslovna lekcija

Čovjek se počeo tuširati odmah nakon seksa sa svojom ženom, kad netko zazvoni na vrata. Nakon nekoliko trenutaka prepiranja oko toga tko će otvoriti, žena popusti, brzo se umota u ručnik i spusti se niz stepenice. Na vratima ugleda Peru, prvog komšiju. Prije nego išta zausti, Pero joj reče: "Dam ti 800 evra ako skineš taj ručnik." Nakon kratkog razmišljanja, žena skine ručnik i stade gola pred Peru.
Pero joj odmah dade 800 evra i ode. Zbunjena, ali i uzbuđena zbog iznenadne sreće koja ju je snašla, žena se opet umota u ručnik i popne se na kat. Pošto uđe u kupatilo, muž je, i dalje stojeći ispod tuša, upita: "Tko je to bio?" "Pero, naš prvi komšija.", odgovori ona. "Sjajno", reče muž, "je li donio onih 800 evra koje mi duguje?"

Pouka: Ukoliko bitne informacije o zajmu i riziku pravovremeno podijelite sa svojim saradnicima, možete spriječiti moguće opasnosti.

Treća poslovna lekcija


Prodavač, službenica i direktor odoše na ručak i na stolu u restoranu nađoše staru svjetiljku. Protrljaše je, a iz njeizađe duh u oblačku dima i reče: "Obično ispunjavam tri želje, ali troje vas je pa ću svakome od vas ispuniti po jednu."
"Prvo meni!", reče službenica, "Želim biti na Karibima,voziti gliser i da me ne zanima ništa na svijetu." I ona nestade.
Prodavač, u čudu, reče: "Ja sam sljedeći! Ja sam sljedeći! Želim biti na Tahitiju, ležati na plaži sa svojom privatnom maserkom i zauvijek biti okružen pina-coladom i ljubavlju svog života." I on nestade.
"Ti si na redu.", reče duh direktoru. A on reče: "Želim da se ovo dvoje poslije ručka vrate u kancelariju."
Pouka:
Uvijek pustite šefa neka govori prvi.
 

Četvrta poslovna lekcija


Vrana je cijeloga dana sjedila na drvetu ne radeći baš ništa. Zeko je ugleda i upita: "Mogu li i ja sjediti kao i ti i ne raditi ništa cijeloga dana?"
Vrana odgovori: "Naravno, zašto ne?" I zeko sjedne na zemlju ispod vrane, pa počne dremuckati. Iznenada se pojavi lisica, skoči na zeku i pojede ga.
Pouka: Ako već sjediš i ne radiš ništa, znaj da moraš sjediti jako, jako visoko.
   

Peta poslovna lekcija

 Konj se razbolio. Došao veterinar i prepisao seljaku lijek za konja. Tri dana neka mu daje, ako konju ne bude bolje-moraju ga ubiti. To čula svinja. Priđe mu svinja i kaže: "Molim te ustani, moras ozdraviti" ali konj ne ustaje. Drugi dan isto. Treći dan isto-konj ne ustaje. Svinja ga opet moli, kaže mu da ce ga ubiti ako ne ustane. Poslije još dva dana konj ustaje i polako izlazi iz štale. Svi se raduju i seljak kaze veterinaru: "Ovo moramo proslaviti! Večeras ću zaklati svinju".
Pouka: Ne mješaj se previše u tuđe odluke. Ako nekog spasiš od nevolje možeš ti da najebeš.

3 коментара:

  1. Imenjače, hvala mnogo za komentar. Nadam se da ćete na ovom blogu pronaći još stvari koje Vam mogu biti interesantne.
    Srdačan pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Ništa, za sve ovo znam da je tačno jer sam mnoge od ovih stvari osetio na svojoj koži :D
    Pozdrav, imenjače.

    ОдговориИзбриши