четвртак, 5. мај 2011.

Članak u EuroBlicu


U dodatku dnevnog lista "EuroBlic"-Novac objavljen je članak o obveznicama na Banjalučkoj i na Sarajevskoj berzi.

Da biste pročitali moju izjavu kliknite na sliku lijevo.

2 коментара:

 1. Tanka je ta naša vesela berza, moj Miloše..juče ukupan promet na BL berzi nije bio ni 200.000 KM. Do prije par godina, kad je inflacija bila manja, bio je daleko veći promet. Istina, tada je bilo tu svakakvog kapitala, špekulisalo se, nije to bilo sve realno, ali...

  Ako je glavni hit na berzi trgovinama obveznicama države, dok su akcije kompanija, pogotovo onih privatnih, kontinuirano u padu, e onda to ne ide ka dobrom.

  ОдговориИзбриши
 2. E! Hvala za komentar!
  Dotakao si se stvari o kojima se da diskutovati. :-) Činjenica je da je stanje gore nego prije par godina. Prometi su grozni.
  Međutim, u odnosu na stzanje od prije par godina ima nekih novih (nešto boljih) zakona i pravilnika. Čak se i BIRS povećao u odnosu na početak godine. Dakle, i u ovoj situaciji nismo baš skroz na dnu i u mulju. :-)
  A, tržište obveznica na Wall Streetu je sedam puta veće od tržišta duga. Nije neobično da se investitori okreću hartijama za koje mogu predvidjeti gotovinski tok kad akcije padaju. Evo, sad se i kod nas povećava ponuda različitih hartija od vrijednosti (mislim na trezorske zapise). To je jedan od načina da se cijela berza "razbudi".

  ОдговориИзбриши