субота, 15. август 2009.

Principi koji vladaju u (poslovnom) svijetu

Brajan Trejsi je jedan od vrhunskih profesionalnih predavača na svijetu. Svake godine više od 250.000 ljudi prisustvuje njegovim predavanjima o liderstvu, strategijama, prodaji, ličnom i poslovnom uspjehu. Brajan je vatreni proučavalac posla, psihologije, menadžmenta, prodaje, istorije, ekonomije, politike, metafizike i religije. U svoja predavanja unosi jedinstvenu mješavinu humora, uvida, informacija i inspiracije tokom više od 100 seminara, koliko ih godišnje održi širom svijeta.
Brajan vjeruje da svaka osoba posjeduje izuzetan, neaktivirani potencijal koji može naučiti da otkrije i, samim tim, postigne više za nekoliko godina nego što to uspije prosječna osoba tokom cijelog životnog veka.Trejsi je predsednik kompanije Brian Tracy International, poznate organizacije za razvoj ljudskih resursa, čije je sedište u Solana Biču u Kaliforniji. Napisao je više od šesnaest knjiga i proizveo više od 300 audio i video programa obuke. Njegovi materijali prevedeni su na dvadeset jezika i koriste se u trideset i osam zemalja.

Brajan živi sa svojom ženom Barbarom i njihovo četvoro dece u Solana Biču u Kaliforniji. Aktivan je u poslovima svoje lokalne zajednice i stalno angažovan kao konsultant u nekoliko neprofitnih organizacija.

Jedan dio njegovih misli ću podijeliti sa Vama:

“Ne vjeruj ljudima šta pričaju, već šta rade!” (mnogi pričaju mnogo a rade malo …)
Sve se dešava sa nekim razlogom; jer za svaku posljedicu ili rezultat postoji određen uzrok.

U šta god istinski vjerujete svim srcem to postaje vaša stvarnost.

Ako želite da promijenite ili poboljšate nešto u svom ivotu, morate da počnete tako što ćete mijenjati unutrašnje aspekte vašeg uma.

Stvar je u tome da ne možete postići cilj izvan vas sve dok to prvo ne kreirate unutar vas.

Nivo do kojeg ćete napredovati određen je, uglavnom, nivoom do kojeg želite da se penjete.

Vi postajete nepopravljivi optimista kada stvarate navike optimizma!

Šta god očekujete sa potpunom sigurnošću, to postaje vaše sopstveno proročanstvo koje ćete sami ispuniti.

Svako veliko finansijsko dostignuće predstavlja zbir više stotina manjih napora ili žrtvi, koje niko nikada ne vidi, niti cijeni.

Tužno je, ali istinito, da ako samo štedite za kišne dane, budite sigurni da će kiša uskoro početi da pada. Ako štedite sa namjerom da potršite taj novac čim vam bude potreban, nećete biti ni svjesni kako će vam brzo biti potreban.

Žrtva koju podnosite u kratkoročnom smislu, jeste cijena koju plaćate da biste obezbijedili sigurnost u dugoročnom smislu.

Vi ste kao živi magnet; u vaš život stalno privlačite ljude, situacije i okolnosti koje su u skladu sa vašim dominantnim mislima.

Ne postoji uspjeh bez privremenog neuspjeha. Prepreke i razočarenja su neminovni i neizbježni.

Vaša sposobnost da pozitivno i kostruktivno odgovorite na nevolju će pokazati kakva ste vi, u stvari, osoba.

Mozak je “moćan” kao mercedes, ali je sve to nedovoljno ako ne znaš kuda treba voziti, tj. ako nemaš mapu puta.
Svako jutro možete da birate da li ćete ceo dan biti sretni, ili super sretni, na vama je odluka!
Uspeh je SKUP proizvod koji se isključivo prodaje AVANSNO, prvo moraš da platiš visoku cenu pa tek onda dobijaš proizvod!
Negativne misli su kao sijalice na jelki, jednostavno treba biti karakter, i izvući utikač iz zida!

Нема коментара:

Постави коментар